200 gram boter
300 gram bloem of havermeel
2 el koud water
100 gram suiker of *50 gram steviala kristal sweet suiker vervanger
Snufje zout
1 ei
1 el paneermeel

Voor de crumble
20 gram gesmolten boter
60 gram Havermout
Scheutje *english toffee siroop

Voor de vulling
6 kleine peren in blokjes
2 el english toffee siroop
Eventueel een peer bewaren voor decoratie

Mix het bloem samen met de suiker en het zout in een kom. Doe daar de koude boter in stukjes bij en 2 el ijskoud water. Als je een machine hebt gebruik an een deeg haak en laat deze op de laatste stand het beslag tot een mooie deeg bal draaien.

Heb je geen machine, gebruik dan je spierkracht en kneep het tot de boter goed door het deeg is tot een mooie bal.

Verpak het deeg in plastic folie en leg deze voor ongeveer een half uur in de koeling te rusten.

Schil en snijd ondertussen de peer en meng deze met de siroop.

Verdeel het deeg in je springvorm van 24 cm (kleiner kan ook) bekleed deze eerst met een bakpapiertje en begin dan het deeg aan te brengen op de bodem. Verdeel het goed en zorg dat je voldoende deeg overhoud voor de zijkanten. Maak de bodem dus niet te dik. Verdeel de rest van je deeg op dezelfde manier aan de zijkanten en druk goed in de vorm.

Verdeel 1 el paneermeel over het deeg en verdeel daarna de peer over de taart.

Meng in een aparte kom de havermout met de gesmolten boter en de english toffee siroop en verdeel dit over de stukjes peer.

Bak de taart in een uur af in een voorverwarmde oven op 180 graden,

Wat smakelijk!

*Producten te koop via afvallen met bregje

Hey hallo, ik ben Janneke en door mijn levensstijl om te gooien ben ik 55 kilo afgevallen. Ik deel hier recepten met jullie, want vers en lekker koken is helemaal niet moeilijk! Eet smakelijk!