Wat heb je nodig:
500 gram pompoen blokjes
Half pakje zuivelspread light
2 dopjes Pumpkin praline pie siroop (jordan's) of een andere zoetstof
1 el pindakaas
5 gelatine blaadjes
Vanille druppels

Voor de bodem
10 speculaasjes (zonder suiker)
50 gram gesmolten boter

Bakblik 18cm
Bakpapiertje

Stap 1: maak de koekjes fijn, smelt de boter en meng deze door elkaar. Bekleed het bakblik met een bakpapiertje en verdeel het mengsel met de bolle kant van een lepel in het blik. Laat deze opstijven in de koelkast.

Stap 2: kook de pompoen blokjes (zonder schil) in ruim water voor 6 min. Doe deze in de keukenmachine en maal tot puree.

Stap 3: doe de puree in een zeef en duw deze met een lepel door de zeef zodat je een gladde puree overhoud.

Stap 4: Week de gelatine blaadjes in koud water.

Stap 5: Meng door de puree de zuivelspread, pindakaas, wat vanille druppels en 2 dopjes van de pumpkin praline pie siroop of ander zoetstof.

Stap 6: Doe de gelatine blaadjes met een klein beetje van het water in een steelpan en verwarm deze op matig vuur totdat de blaadjes volledig opgelost zijn. Voeg dit toe aan het pompoen mengsel en roer goed door. Haal de bakvorm uit de koeling en giet de pompoen laag op de bodem. Zet de taart voor minimaal nog een uur in de koelkast.

Stap 7: uurtje wachten, kop thee of koffie zetten en op de bank ploffen in je chill outfit en genieten van zn creamy punt taart!

Hey hallo, ik ben Janneke en door mijn levensstijl om te gooien ben ik 55 kilo afgevallen. Ik deel hier recepten met jullie, want vers en lekker koken is helemaal niet moeilijk! Eet smakelijk!