Appel kruimel slices

Wat heb je nodig:

Voor de cake laag:
125 gram havermeel
3 eieren
Halve pot appel compotte of moes 0%
35 gram sukrin gold*
Mes puntje baking soda
Kaneel of koekkruiden
Snufje zout

Voor de kruimel:
Rasp van 2 appels
1 el kokos olie gesmolten
30 gram havermeel
Koekkruiden

Voor de creme:
3 el zuivelspread
1/2 el kokosolie gesmolten
1 el pindakaas
1 tl kaneel
Sap van de appel rasp
2 el sukrin gold*

Eventuele topping:
Sukrin pure chocolade
1/2 el gesmolten kokosolie

Hoe maak je het:

De kruimellaag
Stap 1: rasp de appel met schil en doe de rasp in een zeef, knijp het vocht uit boven een bakje en bewaar het sap.
Stap 2: Smelt 1 el kokosolie in de magnetron.
Stap 3: meng de havermeel, de sukrin met de appel rasp en de kokosolie. Als het goed is ontstaan er kleine klontjes. Voeg nog wat koekkruiden toe.
Stap 4: verdeel het kruim over een bakpapiertje en bak af voor 10 min in een voorverwarmde oven op 200 graden. Laat het kruim goed afkoelen.

De cake laag
Stap 1: doe de eieren met de sukrin in een kom en klop deze gedurende 5 min luchtig.
Stap 2: zeef hier de havermeel met de kruiden en baking soda bij. Spatel voorzichtig om.
Stap 3: voeg de helft van de pot Apple compotte aan het beslag toe en blijf een vouw beweging maken met je spatel.
Stap 4: verwarm de oven voor op 200 graden en bak de cake in een vierkante of langwerpige vorm voor 35 tot 40 min afhankelijk van je oven.

De creme
Stap 1. Kook de overgebleven sap uit de appel in met wat van de sukrin. Dit doe je op laag vuur en zodra de saus begint in te dikken voeg je de de halve el kokosolie toe en laat goed afkoelen.
Stap 2: meng in een kommetje de zuivelspread light, de pindakaas, kruiden en een half lepeltje van de ingekookte appel saus. Proef even of hij zoet genoeg is na eigen smaakt. Zo niet nog wat van de appel saus toevoegen.

Appel kruimel slices
Stap 1: zorg dat de cake laag goed afgekoeld is en verdeel hier de creme overheen met de bollen kant van een lepel gaat dat er makkelijkste.
Stap 2: verdeel de kruimels over de creme
Stap 3: smelt wat blokjes chocolade au bain marie samen met de 1/2 kepel kokosolie en verdeel dit over de kruimels. Laat de cake 20 min opstijven in de koelkast.
Stap 4: snijd de cake in vierkante porties.
Stap 5: ga een lekker kop thee of koffie zetten en neem er eentje om snoepen!

Eet smakelijk!

*Met de code JANNEKE20 krijg je tot 13 november 20% korting op alle producten van Sukrin. Meteen bestellen klik hier


Hey hallo, ik ben Janneke en door mijn levensstijl om te gooien ben ik 55 kilo afgevallen. Ik deel hier recepten met jullie, want vers en lekker koken is helemaal niet moeilijk! Eet smakelijk!