Wat heb je nodig:

Voor de vulling
250 gram pompoen stukjes
150 gram wortel
100 gram vegetarische spekjes (vivera)
50 gram havermeel
100 gram cottage cheese light

Kruiden
Kerriepoeder
Paprikapoeder
Knoflookpoeder
Gemalen komijn
Gemalen zwarte peper
Snuf zout

Schaaltjes (om te paneren)
Panko of gemalen oud brood
Havermeel
2 eieren

Kook de wortel in ruim water en voeg na 3 min koken de pompoen stukjes toen. Kook deze samen nog 5 min. Giet af en doe de blokje pompoen en wortel in een keuken machine en voeg de kruiden toe.

Bak in een koekenpan de vegetarische spekjes en snijd deze als ze knapperig zijn fijn.

Maal het wortel pompoen mengsek fijn maar zorg dat er nog wel wat structuur in zit. Het moet geen babyvoeding worden! Doe het mengsel in een schaal en meng hier de havermeel, cottage cheese light en het vegetarische spek dooreen.

Laat het mengsel 30 min afkoelen in de koel kast. Haal het mengsel uit de koeling en vorm gelijkmatige balletje van het beslag. Om het plakken aan de handen tegen te gaan kun je je handen wat vochtig maken. Is het mengstel toch nog erg vochtig voeg dan nog wat extra havermeel toe. Leg de balltjes op een schaal of bord en zet ze nog 20 min in de koelkast.

Zet alvast 3 schaaltjes klaar. 1 met opgeklopt ei, eentje met wat havermeel en eentje met panko of gemalen broodkruim.

Haal alle balletjes eerst door de havermeel heen. Daarna ga je de balletje eerst door het ei halen en dan door de panko. Zorg dat je 1 hand gebruikt voor de panko en 1 voor het ei mengsel. Je kunt bij het ei mengsel ook een vork gebruiken zoals ik deed. Dan blijft de boel ook niet overal aan pakje.

Vries de bitterballen eerst een keer in voordat je ze gaat afbakken in de airfryer. Ik bakte ze 8 tot 10 min in de airfryer op 200 graden.

Hey hallo, ik ben Janneke en door mijn levensstijl om te gooien ben ik 55 kilo afgevallen. Ik deel hier recepten met jullie, want vers en lekker koken is helemaal niet moeilijk! Eet smakelijk!