

150 gram havermeel
2 eieren
Tl baking soda
1 potje hak appelmoes 0% met stukjes
5 pruimen
3 el Havermout
2 el kokosolie
25 gram kristal sweet kaneel
Snuf zout
Kaneel
Meng de havermeel, baking powder, snuf zout, steviala kristal sweet kaneel of een ander zoetstof en meng deze met een garde door elkaar. Voeg de eieren 1 voor 1 en voeg de helft van de pot appelmoes toe. Roer deze stevig door elkaar totdat je een mooi glad mengsel hebt.
Snijd ondertussen de pruimen in stukjes en meng deze met de rest van de appelmoes. Verdeel het beslag in een bakblik die je bekleed hebt met bakpapier. Ik gebruikte een vorm van 18 cm. Verdeel op het beslag de pruimen met appelmoes.
Meng drie flinke eetlepels havermout met 2 el gesmolten kokosolie, voeg wat kaneel en eventueel was zoetstof toe en verdeel dit over de pruimen.
Bak de cake af in een voorverwarmde oven op 200 - 220 graden voor 60 tot 65 min
Eet smakelijk!