

Chocolade courgette cake
Wat heb je nodig:
150 gram havermeel
37 gram atkins shake vanille (optioneel weg te laten of vervangen door vanille extract)
3 eieren
100 gram kristal zweet steviala of een ander zoetstof na keuze
500 gram geraspte courgette
1 tl banking soda
2 tl kaneel
2 kopjes water
1el olie na keuze
1el ongezoet cacaopoeder
Rasp en courgette en zorg ervoor dat je al het sap (of zoveel mogelijk) uit de courgette duwt. Dit die je door de geraspte courgette in een theedoek te draaien en op deze manier het vocht eruit te drukken.
Doe ondertussen alle droge ingredi?nten in een kom en meng deze goed door elkaar met een garde. Doe de eieren en de olie erbij en klop deze samen met wat van het water met de handmixer tot een gladde substantie. Is het beslag wat dik doe er dan nog wat water bij. Als alles goed gemengd is, goed dan de courgette beetje voor beetje toe en spatel om.
Vet je bakblik alvast in en verwarm de oven op 220 graden. Breng op de bodem van het bakblik een bakpapiertje aan. Stort nu het mengsel in de vorm en bak de cake af in 65 to 70 min. Afhankelijk natuurlijk van je eigen oven.
Wet smakelijk