

Appelige appeltaart
50 gram havermeel
50 gram rijstmeel
150 ml optimel kwark gestoofde appel
20 gram steviala suiker
3 eieren
3 appels in stukjes
3 el applemoes zonder suiker
Citroen
Kaneel
Crusli of muesli als topping
Doe de havermeel samen met de rijstmeel, steviala suiker en wat kaneel in een kom en voeg de eieren en de kwark toe. Meng goed door elkaar tot een mooi glad beslag. Blijft het beslag te vast/te dik voeg dan een klein beetje water toe. Rasp de schil van een citroen en meng de helft door het beslag. Vet een bakvorm lichtjes in en stort het beslag in de vorm.
Snijd ondertussen de appel in stukjes. Ik laat zelf de schil er altijd aan. Doe in een steelpannetje met een klein beetje water en de appelmoes. Voeg de andere helft van de citroenschil erbij, en kook tot de appel stukje zacht worden. Laat kort afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200-220 graden. Verdeel het appel mengsel over het beslag en top af met een dun laagje crusli of muesli. Bak de taart af in 45-50 min
Eet smakelijk!