Pepernoten tiramisu

Wat heb je nodig:

Voor de cake:
100 gram havermeel
75 gram gemalen kruidnoten
(125 gram totaal)
3 eieren
Snufje zout
Klein beetje kaneel
theelepeltje baking soda
Een eetlepel zoetstof Stevia of een ander soort
200 gram Griekse yoghurt
Bakpapier
Kop sterke koffie

3 mandarijnen
Scheutje Amaretto

Cr?me
Zakje klop fix
50 gram gemalen kruidnoten
80 ml melk
100 gram light cr?me fraise

Decoratie :
pepernoten
Mandarijn rasp
Mandarijn partjes

Hoe maak je het:

Begin met het pellen van de manderijn en en doe de partjes in een schaaltje, voeg Amaretto toe tot dat de partjes net onder staan. Zet de partjes een middagje in de koelkast.

We gaan verder met het maken van de cake. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 200-220 graden. Maal de pepernoten fijn met een keukenmachine of met spierkracht door ze plat te slaan (in een zak) met de deegroller. Gebruik 75 gram van de pepernoten kruim en doe deze in een schaal. Voeg hierbij de havermeel, beetje zout, baking soda, kaneel en de stevia. Roer dit door elkaar en voeg 1voor 1 de eieren toe. Voeg daardoor de Griekse yoghurt en roer tot een mooi beslag.

Stort het beslag in de bakplaat op je Bakpapier en zorg dat het een mooie dunne laag is. Bak de cake af in driven voor 40 min afhankelijk van je eigen oven natuurlijk. Laat de cake goed afkoelen.

Zet ondertussen een kop sterke koffie.

Om de cr?me te maken beginnen we met het maken van de klop fix. Doe de inhoud van 1 zakje in een vetvrije kom en voeg 80ml melk toe. Klop met de handmixer stijf en voeg de inhoud van de Light cr?me fraise toe. Klop goed door elkaar en meng met een spatel de overgebleven pepernoten kruim toe.

Ondertussen zal je cake afgekoeld zijn en kun je met een steekring of met een glas rondjes uit de cake snijden.

Pak 3 glazen waarin je de tiramisu gaat opbouwen. Begin met een laag cake. Doe daar wat partjes mandarijn op en daarboven een laagje van de cr?me en ga door tot je glas vol is. Ik deed 3 laagjes per glas.

Eet smakelijk!


Hey hallo, ik ben Janneke en door mijn levensstijl om te gooien ben ik 55 kilo afgevallen. Ik deel hier recepten met jullie, want vers en lekker koken is helemaal niet moeilijk! Eet smakelijk!