ONTBIJT MUFFINS

basis beslag
50 gram rijstmeel
100 gram havermeel
30 gram zoetstof (stevia suiker)
2 eieren
125 gram Griekse yoghurt

Voor de smaakjes
1 appel
Kopje espresso
Stoofpeer
Muesli
Havermout
Citroen kwark optimel
Griekse yoghurt
Noten (amandelen hazelnoten)
Koekkruiden
* optioneel optimel kwark koffie smaak

Doe de havermeel en rijstmeel in een kom en voeg 1 voor 1 de eieren erbij, de Griekse yoghurt en mix goed door elkaar. Meng als laatste je zoetstof erdoor heen.

Verdeel het beslag over drie schaaltjes, zodat we de verschillende smaakjes kunnen maken.

Schaaltje 1
Zet een kopje espresso en doe hier 3 el van door het beslag. Hak wat gemengde noten grof en meng dit samen met een halve el havermout en een el Griekse yoghurt* door het beslag. Met dit beslag kun je ongeveer 3 muffins maken. (*nog lekkeder als je optimel met koffie smaak gebruikt)

Schaaltje 2
Snijd een appel in kleinen blokjes. Voeg aan het beslag een flinke lepel citroen kwark. Meng de appel en wat van de muesli door het beslag. Met dit beslag kun je 3 muffins maken.

Schaaltje 3
Kook je stoofpeertjes met wat citroenschil, zoetstof en een kaneelstokje, of zoals je gewend bent. Ik kookte de peertjes voor 1,5 uur. Snijd de peer in kleine blokjes. Meng deze met een el citroen kwark door het beslag. Voeg wat koekkruiden en de muesli toe. Ook van dit beslag kun je 3 muffins bakken.

Bak de muffins in een ingevette schaal af in een oven 200-220 graden voor 30-35 min

Eet smakelijk!

Hey hallo, ik ben Janneke en door mijn levensstijl om te gooien ben ik 55 kilo afgevallen. Ik deel hier recepten met jullie, want vers en lekker koken is helemaal niet moeilijk! Eet smakelijk!