

PANCAKE CROISSANT
- 40 gram havermeel
- 1 ei
- 2 gram kaneel (beslag)
- Soja melk ongezoet
- 3 druppels Flavourdrops kaneel
- Snufje zout
- 1tl baking soda
Voor de vulling - Halve appel
- 100% pindakaas
- Kaneel
Wat heb je nodig
Hoe maak je het?
Doe alle droge ingrediënten in een beslag kom, meng met de garde het ei door de droge ingrediënten en voeg gelijkmatig al roeren de soja melk toe totdat je een beslag met een normale pannenkoekbeslag dikte.
Bak de pannenkoeken zoals je gewend bent, van dit beslag maak je 2 grote pannenkoeken.
Als je de pannenkoeken gebakken hebt snijd je deze in punten maar zorg dat de uiteinden recht zijn (foto 1) snijd daarna de appel in plakjes niet te dik je moet ze makkelijk in de pannen koek kunnen rollen. Besmeer de pannenkoekenpunt met een heel dun laagje pindakaas en bestrooi met wat kaneel. Rol het stukje appel met de rechterkant naar je toe en begin aan de brede kant van de punt (foto 2,3)
Leg de croissant rolletjes in een bak blik bestrooi met nog wat extra kaneel of een beetje kokosbloesemsuiker (optioneel) en bak ze voor ongeveer 15 min op 200 graden!
Eet smakelijk
Ook lekker met de kerst als toetje, met een bolletje banaan ijs en pure chocolade saus.