

Gevulde paprika met spinazie en burrata
Voor 2 personen
2 grote punt paprika's
1 kleine punt paprika
250 gram bevroren spinazie
Wat zongedroogde tomaatjes
Wat groene olijven
Half pakje vegetarische spekjes
1 el zuivelspread light
1 uitje
2 teentjes knoflook
100 gram doperwten rode linzen rijst (ah)
Bolletje burrata
Stap 1: kook de rijst volgens de verpakking
Stap 2: snijd het uitje fijn en doe deze samen met de twee teentjes knoflook (geperst of heel fijn gesneden) in een wok en bak hier de vegetarische spekjes bij
Stap 3: snijd de zongedroogde tomaatjes en de olijfjes fijn en voeg ze toe aan de wok
Stap 4: ontdooi de spinazie maar kook het niet. Voeg deze ook toe aan de wok en roer totdat de spinazie goed los is
Stap 5: laat de rijst goed uitlekken en doe deze in de wok bij het spinazie mengesel, voeg een el zuivelspread light toe, even goed roeren en doe het vuur laag
Stap 6: snijd de paprika's in twee, verwijder de zaadlijsten en leg de paprika's in een ovenschaal
Stap 7: vul de paprika's met het spinazie rijst mengsel en verdeel op elke paprika een beetje burrata
Stap 8: grill de paprika's in een voorverwarmde oven op 200 graden voor 20 min
Stap 9: dek de tafel of neem een bordje op schoot en eet smakelijk!