Gevulde paprika met spinazie en burrata
Voor 2 personen

2 grote punt paprika's
1 kleine punt paprika
250 gram bevroren spinazie
Wat zongedroogde tomaatjes
Wat groene olijven
Half pakje vegetarische spekjes
1 el zuivelspread light
1 uitje
2 teentjes knoflook
100 gram doperwten rode linzen rijst (ah)
Bolletje burrata

Stap 1: kook de rijst volgens de verpakking

Stap 2: snijd het uitje fijn en doe deze samen met de twee teentjes knoflook (geperst of heel fijn gesneden) in een wok en bak hier de vegetarische spekjes bij

Stap 3: snijd de zongedroogde tomaatjes en de olijfjes fijn en voeg ze toe aan de wok

Stap 4: ontdooi de spinazie maar kook het niet. Voeg deze ook toe aan de wok en roer totdat de spinazie goed los is

Stap 5: laat de rijst goed uitlekken en doe deze in de wok bij het spinazie mengesel, voeg een el zuivelspread light toe, even goed roeren en doe het vuur laag

Stap 6: snijd de paprika's in twee, verwijder de zaadlijsten en leg de paprika's in een ovenschaal

Stap 7: vul de paprika's met het spinazie rijst mengsel en verdeel op elke paprika een beetje burrata

Stap 8: grill de paprika's in een voorverwarmde oven op 200 graden voor 20 min

Stap 9: dek de tafel of neem een bordje op schoot en eet smakelijk!

Hey hallo, ik ben Janneke en door mijn levensstijl om te gooien ben ik 55 kilo afgevallen. Ik deel hier recepten met jullie, want vers en lekker koken is helemaal niet moeilijk! Eet smakelijk!