Wat heb je nodig
1 el havermeel
Klein beetje olie of boter
Paprikapoeder
Gemberpoeder
Knoflookpoeder
Kerriepoeder
Een klein ronde pompoen of een kleine fles pompoen
Scheutje water
Half bouillonblokjes
1 el slankie sambal

Om te dippen
Verschillende groente
Vlees vervangers of bv balletje gehakt
Magioni bodem om stengels van te maken
Fruit zoals bv appel of druiven

Stap 1: grill de pompoen in de airfryer op 200 graden voor 10 min. Gebruik je een fles pompoen? Snijd dan het papje eraf en het langwerpige midden stuk tot de ronde vorm zodat je een mooi kommetje krijgt.

Stap 2: laat de pompoen even afkoelen en verwijder voorzichtig met een lepel de zaden. Haal daarna met een lepel heel voorzichtig het vruchtvlees uit de pompoen en pureer deze in een keuken machine of met een stamper

Stap 3: pak een wok en doe hier een klein beetje olie in en verhit dit samen met de kruiden en het boulionblokje fijn gemalen.

Stap 4: voeg de havermeel toe en bak dit een paar min mee zodat de havermeel gaar wordt. Voeg vervolgens beetje voor beetje kleine beetje water toe totdat je een ragout dikte heb

Stap 5: voeg de pompoen puree bij de ragout en roer goed door elkaar. Voeg hierbij 1 flinke el smeerkaas met sambal smaak toe.

Stap 6: grill de uitgeholde pompoen nog even kort in de airfryer voor 3 tot 4 min. In de tussen tijd snijd je de groenten, brood, fruit en vlees om te dippen.

Stap 7: plaats de pompoen in het midden van een bord of plank en verdeel alles om te dippen erom heen. Vul de pompoen met de pompoen fondue, plaats de deksel half op de pompoen.

De pompoen kun je natuurlijk als hij leeg is ook heerlijk opeten!

Eet smakelijk!

Hey hallo, ik ben Janneke en door mijn levensstijl om te gooien ben ik 55 kilo afgevallen. Ik deel hier recepten met jullie, want vers en lekker koken is helemaal niet moeilijk! Eet smakelijk!