Voor 2 personen
Wat heb je nodig

Voor de Marinade:
2 el gewone mister
2 el grove mosterd
1 el zero honing (steviala) of normale honing
1 tl paprika poeder
1 tl knoflook poeder
2 tl ras el hanout

Voor de stoof
400 gram Kippen drumsticks
2 rode puntpaprikas
2 witte of groene paprika's
5 tot 7 flinke wortelen
150 gram broccoli roosjes
150 gram aubergine
2 flinke aardappels
2 tomaten
Handje champignons (in vieren)
boulionblokje
4 kopjes water

Eventueel een el ma?zena
Hoe maak je het:

Deze stoof heeft even wat voorbereiding nodig aangezien de kip een tijdje in de marinade mag staan. Het lekkerst een hele nacht maar zeker een paar uur.

Meng in een grote kom de mosterd er met de kruiden en de honing goed door elkaar. Zorg dat je schonen handen hebt en meng de kip goed met je handig door de marinade heen zodat de kip een goede laag marinade heeft. Zet de kom in de koelkast en laat geruime tijd intrekken.

Snijd ondertussen de groenten. De aardappel in partjes, deze mogen best grof blijven. De schil kan er gewoon om blijven. Snijd de broccoli in roosjes, de wortel in schijfjes, punt paprika in ringen, oubergon in blokjes en de groene paprika in grove stukken. De chamipions mogen ook wat grover blijven, ik snijd ze in vieren.

Doe de kip met de marinade in een grote braadpan, voeg de groenten op de aubergine en de tomaat na toe en bak kort aan. Voeg dan het boulionblokje en 4 kopjes water toe en laat de kip met groenten op laag vuur smoren. Snijd de tomaten in blokjes en doe deze na 20 min door de saus.

Haal na een uur de kip eruit. Maak het vlees met 2 vorken los van het bot en doe het vlees weer terug door de saus. Nu kun je ook de aubergine toevoegen. Deze doe ik er later bij omdat er anders heel weinig van overblijft.

Zet de stoof op laag vuur en laat deze nog een uurtje smoren. Blijft de saus nog te dun naar je zin. Meng dan 2 tl ma?zena met wat water. Breng de stoof aan de kook en voeg het papje toe. De saus gaat nu wat meer binden. Ik serveer de stoof met een mini naan.

Eet smakelijk!

Hey hallo, ik ben Janneke en door mijn levensstijl om te gooien ben ik 55 kilo afgevallen. Ik deel hier recepten met jullie, want vers en lekker koken is helemaal niet moeilijk! Eet smakelijk!