Middel grote pan
1/2 el olie
Half blikje kokos melk
1 ui
6 flinke wortels of penen
Halve courgette
Half groente bouillonblokje
1 el sambal
Liter water

Kruiden
Knoflook
Gember
Gemalen zwarte peper
Gemalen komijn
Gemalen koriander
Kurkumma
Kerrie

Hoe maak je het:

Begin met het snipperen van de ui en het klein snijden van de courgette in blokjes, de wortels in schijfjes. Zet een middelgrote pan op het vuur en doe hier een klein beetje olie in.

Fruit de ui samen met de kruiden aan, ik voeg deze altijd op gevoel toe. Als de uien glazig zijn van kleur voeg je de courgettes en wortel toe. Voeg nu ook het halve bouillonblokje toe. Bak de groenten op middelvuur even stevig aan zodat ze al een beetje zacht worden.

Voeg nu de kokosmelk en het water toe en breng aan de kook. Zodra de soep kookt zet je deze op middelvuur en laat je de soep langzaam gaar koken in ongeveer 20 min.

Haal de pan van het vuur en en pureer de soep. Als de soep glad is kun je na smaak nog wat sambal toevoegen voor extra pit. Ik deed er 2 el in voor extra hot. Het makkelijkste is om een lepel van de soep alvast even voor te mengen met de sambal in een apart schaaltje en dan aan de soep toe te voegen zodat het beter mengt.

Eet smakelijk!

Hey hallo, ik ben Janneke en door mijn levensstijl om te gooien ben ik 55 kilo afgevallen. Ik deel hier recepten met jullie, want vers en lekker koken is helemaal niet moeilijk! Eet smakelijk!