Vegetarische aubergine lasagne

Wat heb je nodig voor 2 personen of voor een grote eter:

150 gram vegetarisch gehakt
250 ml gezeefde tomaat
150 gram wortel
2 tl tomatenpuree
2 punt paprika's
1 courgette
1 aubergine
3 tenen knoflook
1 ui
20 gram 30+ geraspte kaas
20 gram light mozzarella
Vetstof

Kruiden
Zout
Oregano
Paprikapoeder
Zwarte peper

Snipper het uitje fijn en snijd de courgette, paprika en wortel in kleine blokjes.

Snijd de aubergine in plakken en leg deze op een bord of plank. Bestrooi de aubergine met wat zout en knoflook en laat deze een half uur liggen zodat de aubergine gaat "zweten"

Zet een wok op het vuur en doe er wat vetstof na keuzen in. Doe de tenen knoflook samen met de ander kruiden op laag vuur in de wok en bak kort aan. Doe de wortel, paprika en courgette erin en voeg hier 2 tl tomatenpuree bij. Bak de tomatenpuree kort aan zodat hij ontzuurt. Voeg het vegetarische gehakt toe en de gezeefde tomaat. Laat dit 15 min op laag vuur pruttelen.

Neem een ovenschaal en begin met een laag van de saus. Verdeel de plakje aubergine over de saus en vervolg weer met een laag saus en een laag aubergine totdat de saus op is (je eindigt met een laag saus) Verdeel nog wat geraspte kaas en mozzarella over de bovenkant en bak de lasagne af in een voorverwarmde oven op 200-220 graden voor 20-25 min

Eet smakelijk!


Hey hallo, ik ben Janneke en door mijn levensstijl om te gooien ben ik 55 kilo afgevallen. Ik deel hier recepten met jullie, want vers en lekker koken is helemaal niet moeilijk! Eet smakelijk!