

Kip zoet zuur
Wat heb je nodig: (1 pers)
100 gram kipfilet
1 rode paprika
1 gele paprika
100 gram bloemkool
Ananas blokjes
Handje kleine tomaten (gehalveerd)
20 gram mais
5 el Gezeefde tomaat
1 el azijn
4 tl chilisaus (minder suiker) of wat sap van de ananas
Kruiden:
Knoflookpoeder
Paprikapoeder
Gemberpoeder
Hoe maak je het
Doe in een wok een heel klein beetje vetstof (ik gebruik meestal kokos spray van body & fit shop) bak daarin eerst de kruiden kort aan. Voeg daarbij de kip en de paprika en bak tot ze licht bruin kleuren.
Kook onder tussen de bloemkoolroosjes voor een min of 3 totdat ze beet gaar zijn.
Doe bij de kip de gezeefde tomaat en de azijn. Voeg de tomaat en de mais toe en snijd de ananas in stukjes en voeg deze ook bij de kip. Mocht je ananas uit blik gebruiken, voeg dan 2 el van het sap toe. Gebruik je verse ananas voeg dan wat zoete chilisaus toe. Proef even of je de saus zo zoet genoeg vind anders nog een beetje extra toevoegen.
Laat dit kort koken zodat er een deel van het vocht verdampt. Voeg op het laatst de bloemkool toe.
Ook lekker met bloemkool of broccoli rijst en sperziebonen.
Eet smakelijk!