Wat heb je nodig (voor 1 persoon)

100 gram Kip in blokjes
1 el Zuivelspread Light
80 gram Aardappeltjes
200 gram Italiaanse roerbakgroenten
100 gram Champignons
1 tl Kippenbouillon poeder
Zwarte peper
Knoflook
30 plus kaas

Bak de aardappelpartjes in de airfryer voor 15 min op 200 graden of als je geen airfryer hebt in de oven totdat ze bijna gaar zijn.

Bak in een hete wok de kip met wat knoflook en flink wat peper. Wees hier niet zuinig mee! Voeg de champignons en de Italiaanse wokgroenten toe en bak deze mee totdat de kip mooi bruin kleur. Voeg een theelepeltje van de kippenbouillonpoeder toe en blus af met 1 kopje water. Proef even of het niet te zout is anders nog een kopje water toevoegen. Laat dit 5 min op matig vuur doorkoken. Meng als laatste de Zuivelspread Light hier doorheen. De saus moet niet te dun zijn. Is hij nu erg dus? Meng dan 1 tl ma?zena met een klein beetje water tot een glad papje. Zorg dat de saus kookt en voeg beetje voor beetje de ma?zena erbij. Maar maak de saus ook niet te dit!

Doe het groente en kip mengsel in een ovenschotel en verdeel dakpansgewijs de aardappeltjes over de bovenkant. Doe hier eventueel nog wat geraspte 30+ kaas over verdelen en bak de ovenschotel af in de oven op 180-200 graden voor 10-15 min.

De schotel is ideaal om al eerdere klaar te maken!

Eet smakelijk!

Hey hallo, ik ben Janneke en door mijn levensstijl om te gooien ben ik 55 kilo afgevallen. Ik deel hier recepten met jullie, want vers en lekker koken is helemaal niet moeilijk! Eet smakelijk!