

Buffalo bloemkool nuggets
Wat heb je nodig
Bloemkoolroosjes
Havermout
Water
Knoflookpoeder
Uienpoeder
Zout
Peper
Saus
Zero tomatenketchup
Zero bbqsaus
Gemberpoeder
Hoe maak je het
Kook de bloemkoolroosjes voor 4 min en laat ze goed uit lekken. Maak ondertussen een beslag van de havermout met kruiden en water. De verhoudingen van de havermout en water is 1 op 1 en de kruiden voeg je na smaak toe.
Haal de roosjes door het beslag en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de roosjes in een voorverwarmde oven op 200-220 graden voor 20-25min.
Maak ondertussen het sausje. Ook hier is de verhouding van 1 op 1 en na smaak voeg je daar de gember aantoe (optioneel). Doe de roosjes door de saus en schut ze een paar keer om zodat er een dun laagje om de bloemkool komt.
De roosjes zijn ook heel lekker zonder de saus, met bv wat gegrilde groenten.
Eet smakelijk!