

Kip kerrie zonder pakjes of zakjes
(voor ongeveer 2 personen)
Wat heb je nodig
2 el kerriepoeder
2 tl gemberpoeder
2 tl paprikapoeder
2 tl knoflookpoeder
Kopje kippenbouillon
200 gram kipfilet
3 punt paprika's
Champignons
Blokjes ananas
Sperziebonen (voorgekookt +/- 5min)
2 tot 3 kopjes water
1 el Zuivelspread Light
Olie of kokosolie
Hoe maak je het
Maak je wok goed warm en doe hier een beetje olie na keuzen in. Voeg de kruiden toe en bak deze kort aan op middelmatig vuur. Doe de kip in blokjes erbijen bak deze rond om. Voeg dan je groenten en de bouillon erbij. Voeg het water nu toe. Doe dat kopje voor kopje en proef even tussendoor zodat je weet of er nog meer water bij moet. Breng aan de kook en laat dit z'n 5 min pruttelen. Om de saus romig te maken voeg je na die 5 min een el zuivelspread Light. Roer goed door en voeg eventueel nog wat ananas blokjes toe.
Is de saus toch erg dun geworden? Maak dan een papje van 1 el ma?zena en 3 el water. Breng de saus weer aan de kook en voeg dit papje Scheutje voor Scheutje toe. Dit zorgt er voor dat je saus weer gaat binden.
Lekker met wat zilvervlies rijst of zoals ik het eet met bloemkool rijst!
Eet smakelijk