Sinds dit jaar ben ik serieus gaan fietsen mijn oude decathlon fietsje vervuilde ik voor een mooi trek fiets. Ik probeer elke week flinke stukken te fietsen. Maar helaas kreeg ik zelf te maken met zadelpijn.

Een paar weken geleden vroeg ik op Instagram jullie om tips. Welke wielerbroek heb ik nodig. Na 25 km deed namelijk heel mijn onderkant pijn zodat ik er met moeite 30 en heel soms 40 km uit kon persen.

Heel veel verschillende merken werden genoemd en ook uit verschillende prijs klasses. Na wat verdiepen op het wereld wijde web kocht ik 2 broeken uit 2 verschillende prijs klasses. Ook kocht ik op aanraden van vele assos chamois creme voor dames en deze heb ik trouw gebruikt in combinatie met de broeken.

Al snel kwam de vraag of ik mijn ervaringen met jullie zou willen delen, dus bij deze. Ik heb geen samenwerkingen met de merken of iets, dus puur mijn eigen ervaring en mening.

De broeken die ik kocht zijn de Bioracer 12GO Premium Bibshort Dames van 119,- en de Bibshort lucky 21VIRAGES van fietskledingvoordeel.nl voor 44,99

Beide broeken bestelde ik in een maat m (ik draag normaal maat 38 en ben 1,65 lang) Belangrijk is dat je voor een broek gaat voor langere afstanden. De zeem is hier speciaal voor gemaakt. En dames draag aub echt geen onderbroek in je fietsbroek! Het klinkt misschien een beetje gek maar geloof me die onderbroek krijg je echt last van. De onderbroek gaat voor wrijving zorgen waardoor de zadelpijn eerder optreed.

Om de broeken goed te testen heb ik in beide broeken 200 km gefietst om er een goed beeld van te krijgen. En ik heb inmiddels mijn favoriet gevonden.

De eerste 200 km fietste ik in de Bioracer 12GO Premium Bibshort Dames

Het is een kleine bevalling om de broek aan te krijgen vooral door de antie slip pijpjes waren een uitdaging voor mijn stevige dijen maar als de broek eenmaal aan is zit de rest als gegoten. Hij zou voor mij persoonlijk 1 cm extra ruimte bij de pijpjes mogen hebben. Een voordeel is dat ze nergens heen gaan en wel echt goed op hun plek blijven. Het materiaal van de broek zorgt er wel voor dat er wat geluid ontstaat tijden het fietsen. Daar ga ik zelf niet zo lekker op.

De Zeem is lekker dik en wat ik opvallend vond ook een stuk langer als de zeem in mijn Rogelli bibshort voor korte ritten. De zeem loopt verder door naar voren. De eerste 15 km voel ik helaas wel een stiksel waardoor ik een aantal keren ben gaan verzitten. Niet ideaal om lekker in je ritme te komen. Na 35 a 40 km voel ik het branderige gevoel van de zadelpijn opkomen. Wel een stuk later als normaal waardoor ik met deze broek wel de 50 km haal, maar niet pijnloos.

Ook de Bibshort lucky 21VIRAGES onderging de 200 km test

De pasvorm van deze broek is bijna op mijn lijf gemaakt. Zit heerlijk om de benen en blijft daar ook zitten. De bretels leken wel een beetje te snijden maar na 5 min zat deze als gegoten. Alleen heb ik iets meer ruimte in de taille (op de rug) maar niet hinderlijk met fietsen. Het materiaal maakt geen geluid bij het fietsen.

Ook deze zeem is heel wat dikker dan de zeem in mijn rogelli broek. Deze is vooral aan de achterkant wat dikker maar is wel net zo lan. De zeem is net wat dikker als de zeem uit de Bioracer 12GO Premium Bibshort Dames. Geen last gehad van stiksels of naden. Met deze broek reed ik met gemak 50/60 km zonder enige pijn!

Niet zo heel verassend dat de Bibshort lucky 21VIRAGES van fietskledingvoordeel.nl voor mij de duidelijke winnaar is. De bioracer is absoluut geen slecht broek en ik denk vooral heel geschikt voor dames die vooral pijn hebben die naar voren uitstraalt. Maar de pasvorm van de Lucky lijkt voor mij wel op maat gemaakt. Daarnaast is deze ook een stuk vriendelijker voor mij portemonnee.

Ik blijf beide broeken intensief gebruiken dus ik kom graag over een tijdje bij jullie terug met een update op het gebied van kwaliteit.

De creme heeft misschien ook nog wel effect op de pijn gehad. Dit vind ik ook wel de moeite waard om te blijven gebruiken. Ik heb het idee dat hij zorgde voor minder wrijving en heeft een verkoelend effect.

Ik hoop dat jullie dames die ook kampen met die vervelende zadelpijn wellicht hier wat aan hebben. Pasvorm is natuurlijk heel persoonlijk, dus heb je de mogelijkheid om wat broeken te passen in een winkel dan zou ik dat zeker als eerste adviseren!Hey hallo, ik ben Janneke en door mijn levensstijl om te gooien ben ik 55 kilo afgevallen. Ik deel hier recepten met jullie, want vers en lekker koken is helemaal niet moeilijk! Eet smakelijk!