Review vegaqura q-start

Ik wil graag iets met jullie delen. Maar het onderwerp is er een waarvan de meeste mensen nogal ongemakkelijk worden. En dit heeft alles te maken met stoelgang, darmen en ontlasting. Maar hey als het goed is poepen we allemaal, dus het is eigenlijk niks om ons voor te schamen. Toch voelt het gek om zo mijn verhaal te beginnen. Maar met 1 op de 8 mensen die ook regelmatig buikproblemen hebben moet het toch een onderwerp zijn waar we ons niet voor hoeven te schamen. Ook ik ben 1 van die 8 mensen die wel eens last van stoelgang problemen heeft.

Enig tijd geleden kwam ik in aanraking met Qaqao, een bedrijf wat zich bezighoud met het verbeteren van de gezondheid door middel van schone darmen. Ik moet eerlijk zijn dat bij het horen van de naam Qaqao er bij mij geen belletje ging rinkelen. Dus ging ik me, zoals ik bij elk merk doe, eerst inlezen.

Daar las ik over de effecten die een vervuilde darm op je gezondheid kunnen hebben. Ik heb zelf al heel mijn leven onrustige darmen. Ik weet eigenlijk niet beter. Zenuwen en stress hebben bij mij ook meteen effect op m'n darmen. Opgeblazen buik of juist snel last van buikloop verschijnselen. Ik hoor het daar beneden dan ook regelmatig tekeer gaan. Maar wist je dat een vuile darm zorgt voor een vertraagde stofwisseling? Door het vuil in de darmen kunnen afvalstoffen moeilijker afgevoerd worden en kun je daardoor meer moeite hebben met afvallen of last krijgen van een jo jo effect.

Zelf zit ik al een tijdje op een afval "plateau" dus ik ben benieuwd wat de effecten hier op zijn, en hopelijk zorgen schone darmen ervoor dat ik die laatste 5 a 6 kilo kwijt raak.

Na wat persoonlijk advies door Roland van Qaqao heb ik gekozen om een darm reiniging te proberen. Ik twijfelde even, mijn darmen zijn al gevoelig moet ik daar wel zelf wat aan doen zonder doktersadvies? Maar na te lezen wat dit allemaal inhield, en nadat ik las dat alle ingredienten 100% natuurlijk zijn, durfde ik het wel aan. Een paar dagen later ontving ik een mooie zwarte doos met de vegaqura q-start die 1 dag zal gaan duren. Ik lees de bijsluiter helemaal goed door. Daar lees ik dat er wat bijwerkingen kunnen optreden zoals hoofdpijn, misselijkheid en buikpijn. Daarom besluit ik de kuur op een zaterdag te starten als ik niet hoef te werken.

Het is zaterdag, weekend! Normaal de dag dat ik wat meer tijd neem voor mijn ontbijtjes, maar niet vandaag. Ik had namelijk al in de bijsluiter gelezen dat ik tijdens de kuur niet mocht eten (jieks, dat is al een uitdaging op zich hahah) maar als het goed is gaan de drankjes die ik tot me ga nemen goed genoeg vullen.

In de doos zitten voedingssupplementen op basis van enzymen, groente, fruit en voedingsvezels. 10 zakjes enzympoeder, 2 flesjes enzymvloeistof en 2 zakjes probiotica die ik gedurende de dag volgens schema met water ga innemen. Voordat ik begin met de eerst "enzymen shake" ga ik mezelf eerst even wegen om te kunnen zien hoeveel vuil er uit mijn darmen gaat komen.

Ik doe een zakje in een shake beker en doe daar 200 - 250 ml lauw (30 - 40 graden) water bij. Ik ben een beetje bang voor de smaak. Maar ik denk er niet te veel bij na aangezien ik de "shake" binnen een 1 min op moet hebben. Maar de smaak valt mij 100% mee. Het doet me denken aan een waterige havermout. Niet vies en dat is een plus. Een half uur later mag ik 200 - 250 ml warm water drinken. Dit herhalen we elk uur tot aan 14:00 uur. Ik voel me lekker geen bijwerkingen en geen gek gevoel in de buik.Na de pauze die in het schema staat ga je bij de zakjes poeder 1/3 van de enzymvloeistof toevoegen. Ik draai het flesje open en omdat ik nieuwsgierig ben ruik ik eraan. Best wel sterk, het doet me denken aan appelazijn qua geur. Ook nu ben ik een beetje huiverig voor de smaak. Maar dat is niet nodig want de smaak wordt hier echt wel beter van. Het doet me heel erg denken aan de smaak van kombucha.

*(ongemakkelijk poep verhaal, als je daar niet tegen kunt dit stukje even overslaan) 20 min na dat ik deze "shake" op hebt begin ik een verschil te voelen. Ik merk dat m'n darmen gaan rommelen en krijg lichte kramp. Na 40 min moet ik naar de wc en komt er veel "vuil" uit mijn darmen. Dit zelfde gebeurd ook bij de 4 "shakes" die hier op volgen, waarbij de krampen wel iets heftiger worden maar niet ondragelijk of zo. Ik krijg daarbij ook wat lichte hoofdpijn. Bij de laatste twee "shakes" voeg ik nog de bijgeleverde probiotica toe. Man wat sta ik versteld hoeveel "vuil" eruit mijn lichaam komt zeg niet normaal.

2-3 uur na de laatste "shake" merk ik dat mijn darmen weer een stuk rustiger worden. Het is tijd om naar bed te gaan. De kuur is gedaan en op wat kramp en hoofdpijn na prima verlopen. Ik heb gelukkig geen honger gehad, wel trek en vooral even een andere smaak drinken was iets waar ik wel erg naar uit keek.

De volgende ochtend maak ik op advies van Qaqao een licht ontbijt met wat aardbeien, banaan en wat honing. Maar eerst ga ik mezelf weer wegen, want stiekem ben ik wel erg benieuwd hoe veel vuil er nu uiteindelijk uit mijn darmen gekomen is. Ok? ik schrik hier wel een beetje van, de weegschaal geeft namelijk 2,1 kg minder aan! Nu ben ik wel benieuwd of dit tijdelijke kilo's zijn (vocht) , dus stel ik het schrijven van deze blog nog even twee weken uit. Daarnaast ben ik ook benieuwd of ik echt verschil in m'n stoelgang en zo voel.

Iets meer dan twee weken later...

Als eerste kan ik jullie vertellen dat die 2,1 kilo er nog steeds af is en zelfs een beetje meer. Of dat door de kuur zelf komt weet ik niet, maar een schone darm kan wel beter afvalstoffen afvoeren en als je gezond blijft eten kan dit zeker terug te zien zijn op de weegschaal. Wat ik wel met zekerheid kan zeggen is dat ik sinds de kuur beter let op wat ik eet. Ik probeer minder "zooi" te eten zonder daarin door te slaan. Het is voor mij een soort van resetten geweest. Ik merkte dat ik onbewust de balans een beetje kwijt raakte en door de kuur ben ik hier bewuster geworden.


Daarnaast merk ik ook zeker verschil in mijn darmen. Ik heb sinds de kuur geen opgeblazen buik meer gehad, m'n darmen rommelen ook een stuk minder en m'n stoelgang is duidelijk veranderd. Ik slaap ook beter en heb minder last van hoofdpijn. Natuurlijk heeft mijn verandering in voeding daar ook wel invloed op, maar ik merk zeker de effecten van de kuur.

Ben je benieuwd geworden naar de vegaqura q-start neem dan gerust een kijkje op hun website  www.schonedarm.nl Hier vind je nog meer informatie over de kuur en de werking hiervan.

Hey hallo, ik ben Janneke en door mijn levensstijl om te gooien ben ik 55 kilo afgevallen. Ik deel hier recepten met jullie, want vers en lekker koken is helemaal niet moeilijk! Eet smakelijk!