REVIEW CAPTAIN KOMBUCHA

Een twee tal weken geleden stonden ze daar dan. De eigenzinnige flesjes van Captain Kombucha. Ik had ze al eens op insta zien langs komen en ik had er al een keer mee in mijn handen gestaan bij de ekoplaza maar op een of andere reden schrikte het woordje FERMENTED DRINK mij enigszins af en zette ik de flesje weer terug in het schap. Toen ik in contact kwam met D-drinks en zei mij vroegen of ik het leuk zou vinden om deze voor mij wat vreemde drankjes te testen zei ik natuurlijk geen nee!

In het pakketje wat ik ontving zaten 4 smaken: Original, Coconut Summer Beach, California Raspberry en de smaak Cayennepeper.

Als eerste is het misschien fijn als ik even kort uitleg wat de legendarische gefermenteerde drankjes van Captain Kombucha nu precies zijn.

FERMENTEREN

Kombucha is een verantwoorde drank die ontstaat door een fermentatie proces. Fermenteren is het proces waarbij bacteriën en onder andere schimmels, gisten worden gebruikt om voedingsmiddelen te maken. Nu klinkt dit misschien niet zo aantrekkelijk maar bedenk je maar eens dat het biertje wat je laatst op een terrasje dronk of het bakje yoghurt waar je vanmorgen je muesli doorheen roerde ook tot stand komen door fermentatie. Dan maakt het al een stukje minder spannend toch?!WAT IS KOMBUCHA

Kombucha is een gefermenteerde thee drank en wordt onder andere gemaakt van groene thee, water en rietsuiker. En nu hoor ik jullie van de suikerpolitie al roepen SUIKER! Maar de suiker is nodig in het proces van de fermentatie, het voedt de bacterie en gist. Er blijft wel een deel van de suiker over maar niet zoveel als in normale frisdranken. Ik drink zelf normaal altijd water en dan is af een toe zn drankje waar suiker in zit lekker voor de afwisseling en dat moet zeker kunnen als het maar in balans is met de rest van je voeding en levensstijl!

Het is trouwens ook nog biologisch, vegan, raw en glutenvrij. Daarnaast zitten er verschillende gezondheid voordelen aan dit drankje en bevat het probiotica. Zo verbeterd het je spijsvertering en immuunsysteem, dus goed voor de darmen en het schijnt zelfs stress te verminderen.

Maar nu genoeg gelul! Hoe smaakt het is misschien wel de belangrijkste vraag. Uit de 4 smaken koos ik als eerste de kokos smaak.

COCONUT SUMMER BEACH

Ik draaide het flesje open en was eigenlijk het meest benieuwd naar de geur. Het deed me als eerste denken aan de geur van gluhwein, maar na een tweede keer ruiken rook ik duidelijk de kokos geur. De smaak is kruidig, licht zuur en ik proef duidelijk de kokos. Het is echt zn drankje van “you love it or you hate it” of zoals een ander drank merk zo goed kan omschrijven “een beetje vreemd maar wel lekker!” Echt een drankje voor op een zonnige strand die gelukkig niets met de gluhwein achtige geur te maken heeft.

CALIFORNIA RASPBERRY

Na mijn eerste post op Instagram werd ik al door een aantal van jullie getipt dat ik de California Raspberry echt snel moest proberen. De drankjes hebben een beetje een “kick” en dat kon ik zeker wel gebruiken bij mijn keelontsteking midden in de zomer. En hopelijk zou het mijn immuunsysteem een kleine boost kunnen geven. Ik proef duidelijk de Raspberry smaak, lekker fruitig. Hij geeft me het gevoel van een cava of een ander bruisend fruitig wijntje. Erg Lekker!

CAYENNEPEPER

Tegen deze smaak zag ik eigenlijk het meeste op. Ik houdt zelf wel van pittig maar dan bij het eten en niet zo zeer in mijn drankjes. Maar de smaak veraste me. Kruidig en brand lekker na (Goed voor de keel dus) en ook deze smaak heeft net zoals de andere smaken lekker veel bruis/bubbels en dat is wel erg lekker als je echt goede dorst hebt.

ORIGINAL

Deze smaak testte ik met opzet als laatste. Ik dacht als ik eerst alle smaakjes kan testten dan kan ik misschien beter de origineel smaak omschrijven. Ook deze is weer licht zurige. Deze doet me in de verte aan bier of radler denken. En nu ik dit zo zit uit te typen zou ik het beter kunnen omschrijven als de smaak van Shandy, wat ik vroeger dronk toen ik nog te jong was voor echt bier. Lekker op een terrasje met ijs erin als je een keer de bob bent. Ja deze vind ik na alle smaakjes geproefd te hebben toch wel echt de lekkerste.

EINDCONCLUSIE

Dit drankje is een perfect alternatief voor een alcoholisch drankje wat mij betreft. Lekker in een wijnglas met wat ijs op een terrasje in het zonnetje. Of gewoon lekker tussen al het water drinken door.

Zelf proberen? Captain Kombucha is oa te koop bij Ekoplaza, Marqt en ik zag ze ook in de webshop van Body & Fit shop.

Hey hallo, ik ben Janneke en door mijn levensstijl om te gooien ben ik 55 kilo afgevallen. Ik deel hier recepten met jullie, want vers en lekker koken is helemaal niet moeilijk! Eet smakelijk!